Politika

Hil: Nasilju i vandalizmu nad institucijama nije mesto u demokratskom društvu

Komentari

Autor: Tanjug

25/12/2023

-

18:35

Hil: Nasilju i vandalizmu nad institucijama nije mesto u demokratskom društvu
Kristofer Hil - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil poručio je danas da nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu i dodao da legitimitet demokratskih procesa zavisi od transparentnosti i spremnosti svih da poštuju volju naroda.

"U satima i danima koji su pred nama, lideri Srbije i njeni građani treba da se sete: Legitimitet demokratskih procesa zavisi od transparentnosti i spremnosti svih stranaka, bilo pobedničkih ili gubitničkih, da poštuju volju naroda izraženu na izborima", napisao je Hil na društvenoj mreži X.

On je dodao da rad srpskih izbornih institucija ostaje od ključnog značaja, "čak i kada Srbija radi sa OEBS-om i drugima na rešavanju nedostataka u svojim demokratskim procesima".

 "Žalbe treba podnositi legalnim, mirnim i nenasilnim sredstvima. Nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu", naveo je američki diplomata.

Hil je istakao da policija održava javni red i mir i da mora da učini sve kako bi zaštitila dostojanstvo građana i građanska prava.

"Uveren sam da će Srbija proći kroz ove izazove sa ojačanom demokratijom. Svi građani Srbije imaju pravo da budu saslušani i odgovornost da svoje političke stavove iskažu na miran način i bez pribegavanja nasilju", zaključio je američki ambasador u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija