Politika

Protest studenata se nastavlja, saobraćaj blokiran više od četiri sata

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

29/12/2023

-

13:01

Protest studenata se nastavlja, saobraćaj blokiran više od četiri sata
Protest studenata se nastavlja, saobraćaj blokiran više od četiri sata - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici studenata, koji od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave zahtevaju otvaranje biračkih spiskova, već više od četiri sata blokiraju saobraćaj na raskrsnici Ulice kneza Miloša i Birčaninove.

Studenti su na raskrsnici montirali šatore, zvučnike, ćebad, montažne stolove, jer nameravaju, kako su ranije najavili, da na ulici provedu 24 časa.

Predstavnik studenata Ivan Bjelić rekao je na početku okupljanja da je plan za danas da se studenti okupe na toj raskrsnici gde će puštati muziku i organizovati program. Skup protiče mirno, a njemu su u nekom momentu prisustvovali i predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja", Zoran Lutovac i Aleksandar Jovanović Ćuta, Nebojša Zelenović, Miroslav Lazović, Biljana Đorđević, Pavle Grbović, Dobrica Veselinović.

Studenti koji organizuju proteste su inače pre dva dana na skupu koji je organizovan ispred Filozofskog fakulteta rekli da će intenzivno blokirati i-mejl adrese, telefonske linije i prijemnu službu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

"Pozivajte Ministarstvo sa jednim pitanjem - kada ćete otvoriti birački spisak", rekli su tada organizatori..

Studenti su se okupili i pre dva dana, na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a prethodno i ispred ministarstva gde su tražili odgovor povodom zahteva da se otvore birački spiskovi.

Oni su ranije najavili da će danas organizovati blokadu u trajanju od 24 sata, i da će posle direktno otići na protest inicijative "Proglas" u subotu u 12.00 časova. 

Komentari (0)

Srbija