Politika

Brnabić: Međustranački dijalog ne treba da zavisi od Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2021

-

11:20

Brnabić: Međustranački dijalog ne treba da zavisi od Veljka Belivuka i Marka Miljkovića
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Jadan je međustranački dijalog ukoliko zavisi od Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić, istakvši da je sramno ono što rade predstavnici jednog dela opozicije kao i mediji koji ih, kako kaže, u tome podrđavaju i kojma su izvori informacija upravo vođe iz kriminalnog klana.

Ovo je bio premijerkin odgovor na pitanje novinara da li nastavak međustranačkog dijaloga ima smisla s obzirom na pojačane tenzije i međusobne optužbe vlasti i jednog dela opozicije koje u dalji dijalog sada mešaju i kriminalni klan Belivuka.

Tanjug

"Kada dostignete takvu bezidejnost i kada ste bespomoćni u političkom smislu, kada su vam izvor informacija Belivuk i Miljković, krajnje je vreme da izađete iz politike", rekla je premijerka u Drugom osnovnom sudu gde je prisustvovala promociji usluge E-uverenje.


Dodala je da građani vide o čemu se radi i da istraživanja pokazuju da popularnost pojedinih lidera opozicije opada, a da verovanje predsedniku Aleksandru Vučuću raste i da narod, kako kaže, "prepoznaje šta su laži i šta su rezultati".

"Taj deo opozicije treba da pogleda kako je to juče radio Aleksandar Vučić koji nije oklevao da stavi glavu u torbu da bi objavio rat takvom klanu i mafiji", kazala je Brnabić.

Premijerka je dalje rekla da bivša vlast nije mogla da pronađe i procesuira ubice novinara Slavka Ćuruvijevije i Milana Pantića, da vođa narko kartela Darko Šarić nije bio iza rešetaka, kao da su nakon ubistva premijear Zorana Ðinđića svi dokazi, koji su migli da pomognu istrazi, uklonjeni.

"Ubijene su vođe Zemunskog klana, srušena je njihova vila u Šilerovoj, tako je izgledala njihova borba protiv mafije", rekla je premijerka.

Na pitanje da li očekuje da će biti otkriveni oni za koje se sumnja da su deo državnih struktura a da su sarađivali sa klanom Veljka Belivuka, ona je kazala da očekuje da nadležne institucuje nastave da rade svoj posao kao i da se ispita i istraži povezanost svakog ko bi mogao da ima veze sa ovom kriminalnom grupom.

Premijerka je ponovo istakla da nema zaštićenih u ovom slučaju i da svako treba da snosi odgovornost za ono što radi.
 

Preporuka za vas

Brnabić očekuje otvaranje dva klastera tokom slovenačkog predsedavanja EU

Komentari (0)

Srbija