Biznis vesti

Brnabić: Ako Geoks ode iz Srbije zamenićemo ga novim investitorom

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2021

-

17:38

Brnabić: Ako Geoks ode iz Srbije zamenićemo ga novim investitorom
Geoks - Copyright gk.co.rs

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da ukoliko italijanska kompanija Geoks bude zatvorila fabriku u Vranju, zaposleni u toj firmi neće ostati bez posla, jer će država pronaći novog investitora.

Na pitanje kako će se rešiti problem Geoksa, premijerka kaže da investitor ima ogromne probleme, koji su delom prouzrokovani virusom korona, ali i time što je to radno intenzivni investitor.

Ona je posle obilaska Pčinjskog okruga rekla da je to "jedan od onih investitora kod kojih se veliki deo troškova poslovanja svodi na plate radnika".

"Oni su došli u Srbiju 2014. jer smo tada bili destinacija koja se promovisala kao zemlja jeftine radne snage i zato ćemo, kako budu rasle prosečne plate i minimalna zarada, imati problem, jer će se radno intenzivne investicije seliti ka zemljama sa nižim platama i jeftinijom radnom snagom", rekla je premijerka.

Dodaje da ukoliko i odluče da odu iz Srbije, država će biti tu da pomogne i to zamenom investitora tako da će svi ljudi nastaviti da rade, odnosno neće ostajati bez posla.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis