Politika

Dačić: Najjače pritiske po pitanju Kosova i Metohije očekujem do marta

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2024

-

11:35

Dačić: Najjače pritiske po pitanju Kosova i Metohije očekujem do marta
Dačić: Najjače pritiske po pitanju Kosova i Metohije očekujem do marta - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da je pred Srbijom turbulentni period i da do marta mesaca očekuje najjače pritiske po pitanju Kosova i Metohije.

"U prvim mesecima doći će do pritisaka oko KiM. Do marta će taj pritisak biti koncetrisan da se Prištani još više izađe u susret", rekao je Dačić za TV Pink i dodao da se turbuletni period očekuje i povodom Republike Srpske.

On je ocenio da Priština i dalje zloupotrebljava dijalog i da sve radi kako bi zakomplikovala situaciju na KiM i dovela da dalje eskalacije.

Dačić je takođe rekao da se opozicija preračunala po pitanju raspisivanja izbora i očekivanja da može doći do velikih političkih promena.

"To nema podršku građana, naročito posle ovih scena nasilnog upada u Skupštinu grada, i to ne motiviše na borbu. Tražili su izbore i nisu očekivali možda da Vučić prihvati da budu izbori. Od početka se znalo da na republičkom nivou ne postoji nikakva šansa da dođe do velikih političkih promena", rekao je Dačić.

Komentarišući pokušaj opozicije da nastavi i omasovi proteste, Dačić je rekao da je pitanje da li će posle svega dobiti podršku.

"Njihov pristup je sledeći - da načine od sebe žrtve navodnih izbornih nepravilnosti i žrtvu policije i primene sile i zato pokušavaju da sprovode ovakve akcije, da izazovu policiju, ali policija je bila suzdržana, mi smo pozivali na mir", rekao je on.

Dačić je naveo da će državni organi biti suzdržani sve dok ne dođe do nasilja prema državi i državnim organima. On je rekao i da će predsednik Srbije kada se završi izborni proces pozvati sve liste na konsultacije i dodao da je prethodnih 11 godina osnovna odlika vladajuće koalicije bila politička stabilnost, a da je SPS bio jedan od faktora te stabilnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija