Politika

Vučić poklonio sat prvom srpskom detetu rođenom na Kosovu i Metohiji u ovoj godini

Komentari

Autor: Tanjug

06/01/2024

-

11:31

Vučić poklonio sat prvom srpskom detetu rođenom na Kosovu i Metohiji u ovoj godini
Vučić poklonio sat prvom srpskom detetu rođenom na Kosovu i Metohiji u ovoj godini - Copyright Printskrin/Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Badnji dan svim Srbima, posebno stradalnom narodu na Kosovu i Metohiji i rekao da je sat koji je dobio na poklon od Miloša Zemana poklonio prvorođenom srpskom detetu na Kosovu i Metohiji.

Vučić je u video snimku objavljenom na Instagramu budućnostsrbijeav rekao da je sat koji je dobio na poklon od velikog prijatelja Srbije i srpskog naroda MIloša Zemana, kao što je i obećao, poklonio prvorođenom srpskom detetu na Kosovu i Metohiji, a to je Jakov Jovanović iz Gotovuše kod Štrpca.

On je rekao da je pre nekoliko meseci bio meta užasnih napada o tome kako poseduje skupoceni sat vredan stotine hiljada evra.

"To su radili naši politički protivnici, ne mareći za istinu, kao i obično. Ovaj sat dobio sam na poklon od velikog prijatelja Srbije i srpskog naroda, Miloša Zemana, koji se prvi u Evropi i svetu izvinio našem narodu i našoj zemlji zbog agresije koja je izvršena na nju 1999. godine", rekao je Vučić.

Istakao je da je taj sat sa ponosom nosio na levoj ruci, ali da je tada obećao, upravo zbog sumnji da je to izuzetno skupocen sat, ali da nekome može da znači u smislu tradicije i vrednosti, a posebno prijateljstva srpskog naroda sa bratskim češkim narodom, da će ga pokloniti prvorođenom detetu na KiM.

"Prvo Srpče koje se rodilo na KiM jeste Jakov, sin Borka i Kristine Jovanović iz sela Gotovuše, kod Štrpca. Rodio se u Gračanici u 2 sata i 35 minuta 1. januara. Danas, ovo je bilo poslednje jutro da sam nosio ovaj sat, ovaj sat ide u ruke malog Jakova, našeg junaka iz Gotovuše. Verujem da će mu to značiti jednog dana, da će i ovaj sat čuvati baš kao što svi Srbi na KiM čuvaju srpsko ime i prezime, čuvaju i štite našu zemlju", poručio je Vučić.

On je poželeo porodici Jovanović sve najbolje, kao i porodici Stojanović, čija su deca Miloš i Stefan upucani u Gotovuši tačno pre godinu dana samo zato što su nosili badnjak.

"Želim im dobro zdravlje, želim mnogo uspeha, želim srećan Božić. Mir Božiji, Hristos se rodi", poručio je predsednik Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija