Politika

Francuska ministarka za evropske poslove: Posredovanje EU u dijalogu Beograda i Prištine ima stalnu podršku Francuske

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2024

-

22:10

Francuska ministarka za evropske poslove: Posredovanje EU u dijalogu Beograda i Prištine ima stalnu podršku Francuske
Francuska ministarka za evropske poslove: Posredovanje EU u dijalogu Beograda i Prištine ima stalnu podršku Francuske - Copyright AP/Geert Vanden Wijngaert

veličina teksta

Aa Aa

Francuska ministarka za evropske poslove Lorens Bun izjavila je, nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u Parizu, da je to bila prilika da ponovi stalnu podršku Francuske evropskom posredovanju u normalizaciji odnosa između Beograda i Proštine. 

"Drago mi je da se sastanem sa (specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine) Miroslavom Lajčakom: prilika da ponovimo našu stalnu podršku evropskom posredovanju u normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova", napisala je Bun na mreži X.

Dodala je da je pozdravila i nedavni napredak kada je reč o registarskim tablicama.

Lajčak je juče na Tviteru napisao da je njegova prva poseta u 2024. godini bila poseta Parizu i da je imao veoma korisne i važne sastanke u francuskom Ministarstvu za evropske i spoljne poslove i u Jelisejskoj palati da bih se pripremio za naredne mesece. 

"Zahvalan sam na snažnoj francuskoj podršci dijalogu pod pokroviteljstvom EU i mom radu'', napisao je Lajčak na svom nalogu na mreži X.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija