Politika

Lajčak: Očekujem dinamičnu sedmicu u Davosu, pozitivni pomaci u dijalogu Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

14/01/2024

-

23:20

Lajčak: Očekujem dinamičnu sedmicu u Davosu, pozitivni pomaci u dijalogu Beograda i Prištine
Lajčak: Očekujem dinamičnu sedmicu u Davosu, pozitivni pomaci u dijalogu Beograda i Prištine - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je danas da će naredna sedmica u Davosu, gde će biti održan samit Svetskog ekonomskog foruma biti "dinamična" i dodao da će tokom nje imati brojne bilateralne sastanke.

Sumirajući prethodnu nedelju, on je u objavi na svom nalogu na Fejsbuku naveo da je na sastanku sa ambasadorima zemalja članica EU u Briselu istakao da je bilo pozitivnih pomaka u dijalogu između Beograda i Prištine, poput ukidanja režima nalepnica na registarskim tablicama na motornim vozilima, ocenivši to kao pozitivan korak u primeni Sporazuma o normalizaciji.

"Značajan napredak je takođe ostvaren u implementaciji Energetske mape puta", naveo je Lajčak, aludirajući na napredak ka implementaciji sporazuma o električnoj energiji u četiri opštine na severu KiM.

Govoreći o narednoj nedelji i samitu u Davosu, na kojem će, učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, on je rekao da će učestvovati u nekoliko panel diskusija i imati brojne bilateralne sastanke.

Specijalni izaslanik je naveo da je u prvoj radnoj nedelji 2024. posetio Francusku, gde se, između ostalih, sastao sa specijalnim savetnikom predsednika Francuske Emanuela Makrona Emanuelom Bonom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija