Politika

Avramović: Stav Vatikana o KiM nepromenjen, izjava Osmani pompezna

Komentari

Autor: Tanjug

15/01/2024

-

14:45

Avramović: Stav Vatikana o KiM nepromenjen, izjava Osmani pompezna
Avramović: Stav Vatikana o KiM nepromenjen, izjava Osmani pompezna - Copyright Printscreen YouTube/Весник правне историје / Herald of Legal History

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Srbije u Vatikanu Sima Avramović kaže da je stav Vatikana o statusu takozvanog Kosova apsolutno ostao nepromenjen.

On se oglasio nakon izjave predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani o otvaranju "Specijalne misije" Kosova pri Svetoj stolici i ocenio da je ta izjava pompezna i da se radi o otvaranju Kancelariji za vezu (liasson office) Kosova pri Sv. stolici.

Prema njegovim rečima o tome je Ambasada Srbije vodila razgovore sa visokim zvaničnicima Vatikana više puta tokom prošle godine i tada je Srbiji pojašnjeno da se radi o "Kancelariji za vezu".

"Jasno nam je stavljeno do znanja da se radi o 'Kancelariji za vezu' tzv. Kosova koja će biti otvorena pri Sv. Stolici, a koja postoji i pri drugim državama koje nisu priznale Kosovo.

Treba istaći da 'oficir za vezu' nema status diplomate niti će pri Svetoj Stolici uživati diplomatski imunitet i privilegije", rekao je Avramović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija