Politika

Viola fon Kramon posetila Gračanicu: Ne može se osporiti da ovo pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi

Komentari

Autor: Fonet

14/01/2024

-

16:17

Viola fon Kramon posetila Gračanicu: Ne može se osporiti da ovo pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi
Viola fon Kramon posetila Gračanicu: Ne može se osporiti da ovo pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi - Copyright Prinstcreen YouTube/Kosovo Online

veličina teksta

Aa Aa

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon posetila je danas manastir Gračanicu gde ju je dočekao vladika raško-prizrenski Teodosije, a u izjavi novinarima poručila je da se ne može osporiti da taj manastir pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kao i da oni koji pokušavaju da prekrajaju istoriju, neće imati u tome mnogo uspeha.

"Svako može da pokuša da prekraja istinu, ali neće biti mnogo uspešan u tome", kazala je Fon Kramon odgovarajući na pitanje kako vidi pokušaje Prištine da prisvoji baštinu Srpske pravoslavne crkve na Kosovu.

Kako prenosi Kosovo onlajn, Fon Kramon je istakla da postoje svi dokazi koji su potrebni i koji pokazuju šta pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

"U Nemačkoj možete reći da su sve protestantske crkve bile katoličke pre nego što je protestantizam postao zvanična religija, jer jesu. Ali, to nije slučaj ovde i nadam se i pozivam na racionalnost da se ove činjenice ne dovode u pitanje", poručila je Fon Kramon.

Prinstcreen YouTube/Kosovo Online

 

Ona je navela da je za nju važno da vidi različita kulturna nasleđa na Kosovu, a definitivno manastir Dečani i manastir Gračanica su jedni od osnovnih i najznačajnijih.

Istakla je da joj je velika čast, zadovoljstvo i da joj pričinjava radost što je danas u manastiru Gračanica gde može da vidi istoriju koja je usko vezana sa ljudima koji tu žive.

Navodeći da je prvi put u Gračanici, Fon Kramon kaže da je bila na različitim mestima na Kosovu, ali da nažalost Gračanicu do sada nikako nije imala priliku da poseti.

"Svaki put kada dođem na Kosovo idem na različita mesta, išla sam u Štrpce, Peć, na sever, Dečane, ne idem samo u Prištinu. Ovoga puta je Gračanica na redu", kazala je Fon Kramon.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija