Politika

Šapić osudio napad trojice mladića na radnika "Gradske čistoće": Nadam se da će delikventi biti adekvatno kažnjeni

Komentari

Autor: Tanjug

15/01/2024

-

12:32

Šapić osudio napad trojice mladića na radnika "Gradske čistoće": Nadam se da će delikventi biti adekvatno kažnjeni
Aleksandar Šapić - Copyright Tanjug/Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić osudio je bahati napad trojice mladića na radnika JKP "Gradska čistoća" u noći između subote i nedelje na Zelenom vencu.

Komunalni radnik je mladićima rekao da ne bacaju đubre po trotoaru nakon čega su oni nasrnuli na njega, šutirali su ga i vukli, dok je on pokušavao da se odbrani, navodi se u saopštenju Beoinfa.

"Nedopustivo je da radnika 'Gradske čistoće', koji samo radi svoj posao, napadaju i ugrožavaju njegovu bezbednost na radnom mestu. Radnik im je rekao da ne bacaju đubre po trotoaru, što je potpuno normalna opomena ljudima koji ne poštuju red. Nadam se da će delikventi biti adekvatno kažnjeni i da se ovakve stvari više neće događat. Ne zaboravimo da 'Gradska čistoća' radi svake subote, nedelje, danju, noću, praznicima i po svim vremenskim nepogodama. Njihov rad moramo da poštujemo", rekao je Šapić.

Navodi se da se incident dogodio naočigled prolaznika, a na društvenim mrežama pojavio se i snimak na kome se vidi da je jedan od trojice napadača udarao radnika metlom, zatim se i bacio na njega. Ovo nije prvi incident i napad na radnika gradskih službi.

Radnici "Gradske čistoće" su, uz vozače GSP-a, najčešće napadani i gotovo svakodnevno dobijaju uvrede, pretnje, a često i udarce, ukazuje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija