Politika

Advokat: Postupak protiv Slađana Trajkovića nezakonit

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Anđelka Ćup

25/01/2024

-

13:57

Advokat: Postupak protiv Slađana Trajkovića nezakonit
Euronews/Anđelka Ćup - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Na suđenju Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice, koje je bilo zatvoreno za javnost, saslušan je i optuženi, negirajući krivicu po svim tačkama optunice, rekao je advokat Dejan Vasić.

Vasić tvrdi i da se ceo sudski postupak vodi nezakonito.

“U svojoj uvodnoj reči sam danas sudu ponovo skrenuo pažnju da je ceo ovaj postupak ustvari bio sproveden potpuno nezakonito. Skrenuo sam pažnju da je od momenta Slađanovog hapšenja, pa kasnije kroz istragu i sada pred sudskim većem apsolutno sve radnje koje su preduzete bile potpuno nezakonite”, rekao je Trajkovićev branilac, naglasivši da je ranije podneo prigovor Apelacionom sudu.

Euronews/Anđelka Ćup

 

Advokatica Jelena Krivokapić, koja takođe zastupa Trajkovića ističe da je Apelacioni sud odbio žalbu odbrane.

“Mi ćemo podneti Vrhovnom sudu zahtev za zaštitu zakonitosti i tu očekujemo da se na tom nivou reši ovo pitanje koje danas nije rešeno nažalost”, kazala je Krivokapić.

Slađan Trajković je u lošem zdravstvenom stanju i mesecima odbrana i porodica podnose zahteve da mu se omogući adekvatno lečenje i kućni pritvor. On je optužen za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u okolini Vučitrna.

Trajković je bio pripadnik Kosovske policije i pre stupanja na dužnost 2013. godine prošao je sve bezbednosne provere, kako kosovskih, tako i međunarodnih institucija.

Komentari (0)

Srbija