Politika

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije o optužbama da Biković "podržava genocid": Tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2024

-

17:00

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije o optužbama da Biković "podržava genocid": Tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene
Miloš Biković - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ocenilo je danas kao potpuno neosnovane optužbe Ministarstva inostranih poslova Ukrajine koje je srpskog glumca Miloša Bikovića okarakterisalo kao "osobu koja podržava genocid i krši međunarodno pravo" i naglasilo da je Biković od strane tog ministarstva nagrađen zbog doprinosa promociji Srbije.

U saopštenju se navodi da Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te da je veoma ponosna na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo. 

"Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji. Želimo da podsetimo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine objavilo je danas, povodom vesti da će Biković igrati u trećoj sezoni globalno poznate serije "Beli lotus", da je on glumac koji podržava Rusiju.

"Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni HBO-a Belog lotosa", objavilo je ukrajinsko ministarstvo na Tviteru.

Takođe, ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je video na svom profilu  na društvenim mrežama u kojem navodi: "Dragi HBO, da li zaista podržavate genocid?".

Komentari (0)

Srbija