Politika

Sastanak Radne grupe za međustranački dijalog, Vučić stigao u Skupštinu

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2021

-

14:11

Sastanak Radne grupe za međustranački dijalog, Vučić stigao u Skupštinu
Aleksandar Vučić i Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je nešto pre 14 sati u Skupštinu Srbije, gde će prisustvovati sastanku Radne grupe za međustranački dijalog bez prisustva stranaca.

Vučića je u Skupštini dočekao predsednik parlamenra Ivica Dačić.

Ranije su u parlament došli i pojedini predstavnici opozicije, a među prvima predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj, kao i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović.

Očekuje se da se danas na sastanku napravi presek stanja, i da se utvrdi oko čega vlast i opozicija mogu postići dogovor o poboljšanju izbornih uslova.

Vučić je sinoć rekao da će čuti primedbe učesnika sastanka i pokušati da izađe u susret svemu što je realno i ostvarivo.

Predsednik Narodne skupštine ocenio je da međustranački dijalog može da bude uspešan samo ukoliko su predlozi realiastični, održivi, prihvatljivi za sve strane i time bi se, kako je rekao, stvorili uslovi da svi učestvuju na izborima.

On je rekao da je napravljen presek stanja šta su sve predlozi koje opozicione stranke daju, navodeći da će o tome danas razgovarati na sastanku.

Vučić će razgovarati sa Dačićem i opozicionim strankama koje ne žele prisustvo stranaca u dijalogu, a to su Srpski pokret Dveri, DSS, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Dosta je bilo, Zavetnici, SRS, Zdrava Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija