Politika

Deo opozicije pisao Evropskom parlamentu, poručuju da možda napuštaju dijalog

Komentari

Autor: Tanjug, Fonet

17/07/2021

-

11:40

Deo opozicije pisao Evropskom parlamentu,  poručuju da možda napuštaju dijalog
Deo opozicije pisao Evropskom parlamentu, poručuju da možda napuštaju dijalog - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Lideri SSP Dragan Ðilas, DS Zoran Lutovac, Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović, ZZS Nebojša Zelenović, PSG Pavle Grbović i Pokreta za preokret Janko Veselinović uputili su danas pismo evropskim posrednicima u međustranačkom dijalogu u kome su izrazili nezadovoljstvo imenovanjima novih članova upravnih odbora RTS i RTV od strane Saveta REM-a i najavili mogućnost napuštanja dijaloga "usled novih okolnosti".


Lideri tih stranaka ocenjuju da nereagovanje na ta imenovanja predstavlja udarac kredibilitetu međustranačkog dijaloga u kome su gotovo jednoglasno, uz izuzetke vodećih stranaka vlasti, kako naglašavaju, učesnici govorili o potrebi da se postigne razumevanje i kompromis po pitanjima RTS, RTV i REM i istaknut problem u ovim institucijama, očekujući da nastavak procesa vodi kompromisu.

Predstavnici dela opozicije ukazuju da je za novog člana UO RTS imenovan Milivoje Pavlović, koji je dva puta bio ministar informisanja i zadužen za medije između 1991. I 1994. godine u "najmračnijem periodu Miloševićeve Srbije", zatim Branislav Klanšček bivši član Dosta je bilo koji je, kako navode, fotografisan na sastancima SNS i konstatno je prisutan u “režimskim medijima”.

Negodovali su i zbog imenovanja Aleksandra Čupića za novog člana UO RTV. Za njega tvrde da poseduje mrežu portala i medija koji su, kako navode, isključivo finansirani novcem poreskih obveznika, te da je reč o čoveku koji je poznat po govoru mržnje i koji targetira Mariniku Tepić.

Lideri stranaka poručuju da će poštujući dogovor poslati predloge za međustranački dijalog, ali i ističu da zadržavaju pravo da u nedeljama koje dolaze napuste proces dijaloga "usled novih okolnosti".

Podsetimo, poslednja sesija za Radne grupe za Međustranački dijalog koji podrazumeva razgovor opozicije i vlasti bez posredovanja Evropskog parlamenta održana je u petak u Narodnoj skupštini Srbije. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija