Politika

Premijerka Brnabić uverena: Sada je pravi trenutak da se traži hitna sednica Saveta bezbednosti UN

Komentari

Autor: Tanjug

05/02/2024

-

10:43

Premijerka Brnabić uverena: Sada je pravi trenutak da se traži hitna sednica Saveta bezbednosti UN
Tanjug/Nemanja Jovanović - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u pravu kada je govorio da se ne žuri sa traženjem hitne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i da je sadašnji trenutak pravi da se ta sednica zatraži. 

"Vučić je bio u pravu, jer ne možete svako malo tražiti sednicu Saveta bezbednosti. Video je više i dalje od svih nas kao i od svojih kritičara koji su ga kritikovali zašto se ne traži sednica SB. Rekao je ‚sačekajte‚ jer je video da će Kurti u svom ludilu i teroru nad Srbima na Kosovu i Metohiji (KiM) ići dalje i ocenili smo da je ovo taj trenutak kada je svima potpuno jasno da je jedini cilj Aljbina Kurtija etnički čisto KiM", rekla je ona za TV Pink.

Istakla je da veruje da je ovo početak novog diplomatskog napora da se svima pokaže kakav je danas život na KiM pod privremenim institucijama koje vodi Kurti i koliko to nema veze nikakve veze ni sa vladavinom prava ni sa procesom normalizacije.

Ocenila je da Kurti svojom politikom stvara nepodnošljive uslove za život Srba na KiM, kako bi oni svi otišli iz pokrajine i da to radi serijom jednostranih poteza, koji mu  prolaze. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija