Politika

Brnabić: Očekivala sam osuđujuću presudu za ubistvo Ćuruvije

Komentari

Autor: Tanjug

05/02/2024

-

11:34

Brnabić: Očekivala sam osuđujuću presudu za ubistvo Ćuruvije
Brnabić: Očekivala sam osuđujuću presudu za ubistvo Ćuruvije - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je očekivala da će okrivljeni za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije biti osuđeni, a ne oslobođeni.

Ona je za TV Pink rekla da su pojedini mediji pogrešno preneli njenu izjavu povodom oslobađajuće presude i da nije rekla da je očekivala takav ishod suđenja.

"To je potpuno suprotno onome što sam ja rekla, oni mi stavljaju u usta suprotno. Kažu da sam očekivala oslobađajuću presudu i to nije slučajno urađeno, oni su to stavili tako da bi pravili alibi da je čitav proces montiran", objasnila je Brnabić i ukazala da je pravosuđe u Srbiji nezavisno.

Ona je istakla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić učinio sve da se rasvetli ubistvo Ćuruvije, a da sa druge strane za vreme Tadićeve vlasti koja je trajala 11 godina nije bilo političke volje da se pokrene postupak i nije pronađen nijedan dokaz u slučaju Ćuruvije.

"Kako je sada Vučić koji je jedini nešto uradio da se rasvetle okolnosti ubistva Slavka kriv za ovo, a nije kriv Tadić koji je bio predsednik Srbije u dva mandata. Na vlasti su 11 godina, ništa nisu uradili, a sada imaju obraz da se jave i da nešto kažu", rekla je ona.

Brnabić je komentarišući izjavu predsednika Socijademokratske stranke Borisa Tadića koji je rekao da je suđenje za ubistvo Ćuruvije bilo "marketing za uzdizanje vlasti" ocenila da je na taj način Tadić rekao "da je sud bio u pravu i da u tom slučaju ne postoje dokazi".

"Boris Tadić kaže da je sud bio u pravu i da ovde ne postoje dokazi. Ja kažem da sam razočarana presudom, a Tadić kaže da je sud bio u pravu", zaključila je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija