Politika

Gojković: Rezolucija o izborima u Srbiji obiluje falsifikatima, ne služi na čast ni EU ni Evropskom parlamentu

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2024

-

17:40

Gojković: Rezolucija o izborima u Srbiji obiluje falsifikatima, ne služi na čast ni EU ni Evropskom parlamentu
Gojković: Rezolucija o izborima u Srbiji obiluje falsifikatima, ne služi na čast ni EU ni Evropskom parlamentu - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković rekla je danas, povodom toga što je Evropski parlament usvojio rezoluciju o izborima u Srbiji, da takav postupak ne služi na čast ni EU, ni EP i da nikako ne može da bude u interesu demokratskih vrednosti u celini.

Ona je dodala da je neverovatno da postoje politički akteri koji su spremni da pozovu na zaustavljanje finansijskog i privrednog rasta Srbije.

"Donošenjem Rezolucije kojom se ignoriše činjenica da je upravo na ovaj izborni postupak u Srbiji izražen najmanji broj zamerki i istovremeno zanemaruje najteža povreda osnovnih ljudskih prava, onemogućavanje građana Srbije na teritoriji KiM da izraze svoju političku volju od strane privremenih institucija u Prištini, nanosi se uvreda ne samo političkoj volji suverene države, već se podriva i poverenje u posvećenost temeljnim evropskim vrednostima samih evropskih institucija", rekla je Gojković u pisanoj izjavi za medije.

Kako je rekla Gojković, ovakav potez svakako ne pokazuje odgovoran stav prema političkim procesima u Srbiji, koja je uvek bila veran i pouzdan učesnik u procesima evropskih integracija, niti dovoljan stepen ozbiljnosti u pitanjima od značaja za političku stabilnost koja je svima preko potrebna.

"Ovo je posebno upadljivo imajući u vidu činjenicu da je ovaj dokument, koji obiluje falsifikatima i neshvatljivim fabrikacijama, potekao iz redova opozicionih stranaka u Srbiji, razumljivo nezadovoljnim lošim izbornim rezultatom. Ne prihvatajući da je njihov izborni neuspeh proistekao iz jednostavne činjenice da građani Srbije odbacuju i ne podržavaju njihove stavove, oni krivca izmišljaju na drugoj strani. Ono što ipak nije razumljivo je spremnost Evropskog parlamenta da ih u tome podrži", naglasila je ona.

Ona je istakla da je opoziciji jedino važan lični politički interes.

"Sa druge strane, spremnost opozicije da izmišljotinama, konstrukcijama i teškim falsifikatima beskrupulozno napadne državu i legitimnu i legalno izabranu vlast, govori samo da su im lični politikanski interesi, ispred interesa građana i države", rekla je Gojković.

Kako je navela, neverovatno je da postoje politički akteri koji su spremni da pozovu na zaustavljanje finansijskog i privrednog rasta Srbije i da traže ukidanje pretpristupnih fondova i zaustavljanje projekata.

"Samo da bi dobili alibi i opravdali svoje izborne neuspehe, danas smo svedoci da njima zapravo nije stalo ni do građana naše zemlje, ni do demokratije u Srbiji, već da su spremni da rade na štetu Srbije samo da bi došli do svojih političkih ciljeva", rekla je Gojković.

Gojković je rekla da će ostati kao presedan upisano u istoriji Srbije, da su pojedinci u istom danu u kom je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao u Njujork, da se u Ujedinjenim nacijama, kako je navela, bori za očuvanje naše zemlje i našeg naroda na KiM, koji je izložen teroru, u Strazburu ugrožavali interese Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija