Politika

Đukić Dejanović: Važno što je sednica Saveta bezbednosti UN bila otvorena za javnost

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2024

-

10:18

Đukić Dejanović: Važno što je sednica Saveta bezbednosti UN bila otvorena za javnost
Tanjug/Nemanja Jovanović - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je važno što je sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o  situaciji na KiM bila otvorena za javnost jer je to bio jedini način da svet vidi kakva monstruozna dela radi Aljbin Kurti.

"Važno je što je sednica SB UN otvorena za javnost jer je to jedini način da svet vidi kakva monstruozna dela radi Aljbin Kurti, sistematskim srozavanjem i onog minimuma uslova za život naših Srba dole, a sve u nadi da etnički pročisti Kosovo i nastani ga samo Albancima. Nadam se i moliću se da svet reaguje ovog puta i zaustavi ova zlodela", rekla je Đukić Dejanović za Tanjug.

Đukić Dejanović je ocenila da je predsednik Aleksandar Vučić prezentovao činjenice i istinu očekujući da oslonac na međunardno pravo i senzibilnost na elementarna ljudska prava ne smeju biti potiskivani.

"Zbog toga smo njegovo obraćanje pratili sa osećanjem potreba za pravo, pravdu i izvesniju budućnost naših Srba na KiM", navela je Đukić Dejanović.

U Njujorku je juče održana vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji na kojoj se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 

Komentari (0)

Srbija