Politika

Mali: Ceo svet imao priliku da čuje o politici etničkog čišćenja na KiM

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2024

-

11:39

Mali: Ceo svet imao priliku da čuje o politici etničkog čišćenja na KiM
Siniša Mali - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Ceo svet je imao priliku da čuje jake, snažne argumente predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o tome kakva je politika etničkog čišćenja Srba na teritoriji Kosova i Metohije koju sprovodi Aljbin Kurti, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

"Čuli ste i predsednika Vučića da smo uspeli da ostvarimo jednu malu, ali važnu pobedu za građane Srbije, za našu Srbiju. Videli ste da je naš zahtev bio uvažen, što je bilo veoma važno. Bio je veliki pritisak da sednica bude zatvorena za javnost i da se ne čuje ono što je predsednik Vučić imao priliku da kaže", rekao je Mali posle obilaska Dnevnog centra i kluba za starije "Anđelka Trnavac" na Banjici.

On je poručio da se neće stati u borbi za suverenu, nezavisnu i slobodarsku Srbiju i za interese Srba na teritoriji Kosova i Metohije.

"Samo pogledajte jučerašnji dan. Pogledajte energiju, način nastupa našeg predsednika. Reči koje je izgovorio, istinu, koju je rekao o tome šta se dešava na teritoriji Kosova i Metohije. S druge strane, uporedite to sa predstavnicima opozicije koji su boravili u Evropskom parlamentu i koji su se sladili i koji su bili presrećni kada se bilo kakva rezolucija ili reč protiv Srbije čuje", rekao je Mali.

Kako je naveo, to dovoljno govori o razlikama dve politike, ali i o predstavnicima opozicije.

"Velika poruka za sve naše sugrađane sa teritorije Kosova i Metohije. Nećemo odustati, borićemo se zajedno i izboriti za jedan normalan, pristojan život i za našu Srbiju koja će biti i ostaće i slobodarska i nezavisna i samostalna", poručio je Mali.

 

Komentari (0)

Srbija