Politika

Za ponedeljak zakazan protest Srba u Kosovskoj Mitrovici zbog odluke o ukidanju dinara

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2024

-

19:23

Za ponedeljak zakazan protest Srba u Kosovskoj Mitrovici zbog odluke o ukidanju dinara
Za ponedeljak zakazan protest Srba u Kosovskoj Mitrovici zbog odluke o ukidanju dinara - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Srbi sa Kosova i Metohije održaće u ponedeljak u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup kojim žele da skrenu pažnju čitavom svetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i Aljbina Kurtija o ukidanju dinara kojom im se "ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima".

Iz Udruženja penzionera čiji su predstavnici najavili i prijavili skup nadležnim organima, rekli su da na mitingu u ponedeljak očekuju veliki broj svojih sunarodnika, zdravstvene radnike, prosvetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, jednom rečju ''sve one kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim merama iz Prištine''.

''Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo celom svetu da vide našu muku i obespravljenost. Skup će biti održan u 12 časova u blizini Trga Braće Milić'', istakli su iz Udruženja za TV Most.

Srpska lista podržala protest

Oglasila se i Srpska list akoja je saopštila da podržava mirni protest građana. Kako podsećaju iz Srpske liste, skup će biti održan i zbog jednostranih poteza protiv interesa srpskog naroda, od hapšenja nevinih sugrađana, militarizacije severa, pa sve do brutalnog upada kosovskih specijalaca u prostorije srpskih institucija, od privremenih organa pa do ambulatni, pošte i prostorija nevladinih organizacija.

''Od izuzetnog je značaja da svojim prisustvom u velikom broju pokažemo Prištini da se protivimo ovim antisrpskim odlukama i da želimo da u miru ostanemo da živimo na svojim vekovnim ognjištima'', navode iz Srpske liste.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija