Politika

Mali: Ponoš priznao da je opozicija pokušala da sruši kreditni rejting Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

11/02/2024

-

15:31

Mali: Ponoš priznao da je opozicija pokušala da sruši kreditni rejting Srbije
Siniša Mali - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar finansija Srbije Siniša Mali istakao je danas da je predsednik stranke Srbija Centar Zdravko Ponoš priznao da je opozicija, podržavajući rezoluciju EP o izborima u Srbiji, pokušala da sruši kreditni rejting zemlje i učini je nepodesnom za strane investicije.

Mali je u objavi na svom Fejsbuk nalogu podsetio na izjavu Ponoša da će "rezolucija Evropskog parlamenta prilično urušiti kreditni rejting Srbije i učiniti je nepodesnom za strane investicije”.

"Dakle, nekadašnji kandidat za predsednika Republike Srbije u potpunosti priznaje da je opozicija  podržavajući ovu rezoluciju pokušala da sruši kreditni rejting ove zemlje", istakao je Mali.

Ministar je naveo da je "fascinantno koliko daleko idu u tome da unište Srbiju i otvoreno se raduju tome da kreditni rejting može da bude urušen".

"Kreditni rejting je krvna slika svake zemlje, nešto što investitori prvo gledaju, i dugo nam je trebalo da posle bankrota koju su nam oni ostavili, uspemo da ga podignemo na nivo na kom je danas. Sada smo na korak od investicionog rejtinga, i pripadnici opozicije to vrlo dobro znaju, ali očigledno teško prihvataju", poručio je Mali.

Ponovio je da se očekuje da će prosečna plata u Srbiji 2027. godine iznositi 1.400 evra, a penzija i minimalna zarada 650 evra.

"Mogu da im poručim samo jedno - naše javne finansije su stabilne, nastavljamo da rastemo, imamo rekordnu zaposlenost, a sa programom “Skok u budućnost - Srbija 2027”,  pogotovo zahvaljujući tome što ćemo biti domaćini specijalizovane izložbe Expo 2027, za našu zemlju više neće biti granica", zaključio je Mali. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija