Politika

Vučić se sastao sa ruskim ambasadorom Harčenkom

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2024

-

09:46

Vučić se sastao sa ruskim ambasadorom Harčenkom
Vučić se sastao sa ruskim ambasadorom Harčenkom - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika, Vučić i Harčenko su razgovarali u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Pre ovoga, Vučić i Harčenko su se sastali početkom februara, kada je predsednik Srbije rekao da je ruskog ambasadora obavestio o najnovijem jednostranom potezu Prištine.

"Obavestio sam ambasadora Bocan-Harčenka o najnovijem jednostranom potezu Prištine, jasno usmerenom protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i o mogućim posledicama ovog neodgovornog akta Kurtijevog režima", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" tada nakon sastanka.

On je naveo da su razgovarali i o bilateralnim odnosima i saradnji Srbije i Ruske Federacije, kao i o drugim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

"Ponovio sam zahvalnost Rusiji na podršci koju pruža poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije", istakao je Vučić.

Podsetimo, 1. feb ruara je stupila na snagu odluka Centralne banke Kosova za koju je zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi naveo da se u njoj ne pominje srpski dinar, niti bilo koja valuta, već da je njen cilj da se dovedu u red finansijsko tržište i sistem. Kako je rekao na konferenciji za novinare, zbog toga mora postojati jedinstvena valuta na čitavoj teritoriji Kosova, "a to je evro".

Komentari (0)

Srbija