Politika

Lutke Vučića i Putina spaljene na karnevalu u Hrvatskoj: Tamošnji mediji šaljivo pisali kako su nestali u plamenu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/02/2024

-

13:15

Lutke Vučića i Putina spaljene na karnevalu u Hrvatskoj: Tamošnji mediji šaljivo pisali kako su nestali u plamenu
Lutke Vučića i Putina spaljene na karnevalu u Hrvatskoj: Tamošnji mediji šaljivo pisali kako su nestali u plamenu - Copyright TikTok/dalmatinskiportal

veličina teksta

Aa Aa

Lutke predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina spaljene su tokom 211. Karnevala u Kaštel Starom kod Splita 13. februara.

"Lomača" je bila deo maskenbala i defilea koje su svake godine odvija u ovom delu Dalmacije, a učesnici spaljuju lutke ličnosti, koje su im se iz nekog razloga posebno zamerile u protekloj godini.

Hrvatski portal Index kratko je izvestio u šaljivom tonu o spaljivanju lutki lidera u rubrici "Magazin". U njihovom tekstu piše da su ovogodišnju "krnju" predstavljali Vučić i Putin i opisuje se kako su "sedeli na magarcima sa besnim izrazima lica, a potom nestali u plamenu".

TikTok/dalmatinskiportal

 

Inače, u Hrvatskoj ovakve "manifestacije" nisu nikakva novina, pa je tako tokom "Sućuruških maškara" 2019. spaljena ogromna lutka srpskog člana Hrvatskog sabora Milorada Pupovca sa frulom u rukama. Tada su učesnici festivala takođe odglumili skok u more vaterpolo golmana Aleksandra Kralja, kojeg su te godine, zajedno sa još trojicom vaterpolista Crvene zvezde, napali huligani u Splitu.

Prošle godine su u Kaštel Starom gorele lutke predsednika Hrvatske Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, koji su prikazani u oborenom avionu.

Vučević: Novi izliv mržnje i sadizma

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas, povodom incidenta u Kaštel Starom gde su tokom karnevala spaljene lutke u liku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina da predsednik Vučić smeta jer Srbija sa njim na čelu jača iz dana u dan.

On je rekao da je to novi izliv mržnje, sadizma i psihopatologije u našem susedstvu, a da je poznato da Vučić smeta jer je Srbija danas razvijena i uređena država koja čuva uspomenu na Srbe Krajišnike čije su domove na isti ovakav način spaljivali oni koji danas spaljuju lutku sa likom srpskog predsednika, navodi se u saopštenju SNS.

"Znamo da Aleksandar Vučić smeta jer želi mir, napredak i blagostanje regiona. Nećete nas uplašiti, nećete nas uvrediti, nećete nas odvratiti od borbe za još moćniju, lepšu i bolju Srbiju", rekao je Vučević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija