Region

Hrvatska dobila novu stranku - Pravo i pravda: Na čelu partije biće kontroverzni evroparlamentarac Kolakušić

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2024

-

10:43

Hrvatska dobila novu stranku - Pravo i pravda: Na čelu partije biće kontroverzni evroparlamentarac Kolakušić
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Hrvatskoj je u superizbornoj godini osnovana još jedna nova politička stranka - Pravo i pravda, a njeni osnivači su Mislav Kolakušić, Ivan Vilibor Sinčić i Ivan Lovrinović.

Riječki Novi list piše da je reč o prilično intrigantnom okupljanju, u kojem je, kako se može zaključiti, lider upravo Kolakušić, bivši sudija za kojeg kažu da je gromoglasno ušao u političku arenu, predstavljajući se kao čovek koji je u stanju da relativno brzo reši krupne hrvatske probleme, poput korupcije, uz uslov da dobije maksimalna ovlašćenja.

List podseća da je Kolakušić smatrao da bi on morao istovremeno da obavlja dužnost predsednika Vlade, ministra pravosuđa i ministra unutrašnjih poslova da bi mogao da garantuje uspeh u upravljanju Hrvatskom.

Kada je, kažu, postao evroposlanik splasnulo mu je, međutim, zanimanje za domovinu.

Podsećaju da je u poslednje vreme Kolakušić pregovarao o saradnji sa opozicionom Domovinskim pokretom vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, kao i s još nekim manjim više desnim strankama.

Inače, Kolakušić će ostati upamćen po izjavi u Evropskom parlamentu da je “za povratak normalnim ljudskim vrednostima neophodno da se CNN, Rojters, Asošijeted pres, Dojče Vele" i, kako je rekao slični medijski fanatici proglase terorističkim organizaicjama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa