Politika

Isporučena pomoć za 303 povratničke porodice u Hrvatskoj

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2024

-

15:25

Isporučena pomoć za 303 povratničke porodice u Hrvatskoj
Isporučena pomoć za 303 povratničke porodice u Hrvatskoj - Copyright Komesarijat za izbeglice i migracije Republika Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije isporučio je danas 303 paketa bele tehnike povratnicima u Hrvatskoj.

Donacija od 255 paketa bele tehnike isporučena je u Kninu, dok je 48 paketa isporučeno u Slatini, Pakracu, Korenici, Donjem Lapcu i Gračacu.

Raspodeli paketa bele tehnike prisustvovala je ambasadorka Srbije u Hrvatskoj Jelena Milić, predstavnici Komesarijata, predstavnici Srpskog narodnog vijeća kao i predstavnici lokalne samouprave, saopštio je Komesarijat za izbeglice i migracije.

Vrednost donacije koju je obezbedio Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije je oko 10 miliona dinara i za tu vrednost obezbeđeno je 85 kombinovanih šporeta, 146 veš mašina i 72 kombinovanih frižidera.

Komesarijat za izbeglice i migracije Republika Srbija

 

U nameri da pomogne integraciju i poboljša životne uslove povratničke populacije Srba u Hrvatskoj, Komesarijat dodeljuje pomoć povratničkim zajednicama. Ovi vidovi podrške su veoma značajni, jer na taj način podstičemo porodice u ekonomskom osnaživanju, koje je pored rešavanja krova nad glavom, najbitnije.

Tokom prošle godine Komesarijat je dodelio pomoć u vidu bele tehnike za 76 porodica, a dodeljeno je i 80 paketa pomoći setvenog repromaterijala.

Komesarijat planira da nastavi sa pružanjem pomoći povratničkim zajednicama u Republici Hrvatskoj i u narednim godinama, navodi se u saopštenju i dodaje da je cilj da se ljudima koji se vrate u Hrvatsku olakša ostanak i omogući dostojanstveni život.

Komentari (0)

Srbija