Politika

Predstavnik liste "Mi-glas iz naroda": Nećemo podržati nijednu koaliciju za većinu u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

18/02/2024

-

15:37

Predstavnik liste "Mi-glas iz naroda": Nećemo podržati nijednu koaliciju za većinu u Beogradu
Predstavnik liste "Mi-glas iz naroda": Nećemo podržati nijednu koaliciju za većinu u Beogradu - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnik liste "Mi-glas iz naroda" Dragan Stanojević ponovio je da ovaj pokret sutra na konstituvnoj sednici Skupštine grada Beograda neće podržati nijednu koaliciju za formiranje vlasti.

Stanojević je za Tanjug rekao da će možda ući u Skupštinu da bi ispoštovali svečani deo sednice i mandate.

"Glasanja neće biti. Nećemo podržati nikakvu koaliciju i nikakve većine neće biti što se tiče našeg pokreta i to je jasno", rekao je Stanojević.

On je povodom spekulacija da bi neko sa njihove liste mogao da pruži podršku za stvaranje većine napomenuo da "ne mogu da imaju potpunu kontrolu nad svim ljudima".

Podsetimo, konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda, posle izbora održanih 17. decembra prošle godine, zakazana je za sutra, ali i dalje nije poznato da li će biti većine za formiranje gradske vlasti.

Za razliku od republičkog parlamenta, koji se smatra konstituisanim kada su potvđene dve trećine mandata poslanika, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi skupštine opština i gradova smatraju se konstituisanim kada je izabran predsednik i postavljen sekretar skupštine.

U Skupštini Beograda, koja broji 110 odbornika, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je 49 mandata, koalicija Srbija protiv nasilja (SPN) ima 43 odbornika, koalicija NADA sedam, grupa građana Mi - Glas iz naroda šest i Socijalistička partija Srbije (SPS) pet odbornika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija