Politika

Šapić: Čekamo da "Mi - glas iz naroda" zauzme zajednički stav o vlasti u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

18/02/2024

-

20:21

Šapić: Čekamo da "Mi - glas iz naroda" zauzme zajednički stav o vlasti u Beogradu
Šapić: Čekamo da "Mi - glas iz naroda" zauzme zajednički stav o vlasti u Beogradu - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je večeras da će Srpka napredna stranka sačekati da vidi da li lista "Mi - glas iz naroda" može da zauzme zajednički stav po pitanju ulaska u beogradsku vlast, a ako ne može, kako je rekao, onda će biti raspisani novi izbori za Skupštinu grada Beograda.

Gostujući na RTS-u, Šapić je  rekao da Srpska napredna stranka sa kolaicionim partnerima već sada ima 56 ili više poslanika, ali da je podigla lestvicu legitimiteta zbog priča posle izbora da "neko nešto krade".

"Odlučili smo da podignemo lestvicu u pogledu legitimiteta, iako je to, uslovno rečeno, legitimno u odnosu na način na koji se funkcionisalo u srpskoj politici u poslednjih 20 godina. Etiketu koja nam je dan-dva odmah posle izbora data da će neko nekome nešto da ukrade je nešto što svakako ostavlja neprijatnost", rekao je Šapić. 

On je naglasio da postoji opcija novih izbora ukoliko ne dođe do formiranja vlasti.

"Mi ćemo sutra sednicu, u skladu sa zakonom, započeti. Imamo desetak dana do kada je rok da se konstituiše Skupština. Ako se ona ne konstituiše do 3. marta, počinju zakonske procedure za nove izbore. Daćemo prostor listi Mi glas iz naroda da još jednom razmisle da li ima prostora za neke razgovore. Predsednik je bio više nego jasan, tri meseca nije malo. Mi smo već pet meseci izgubili, privremeni organ grada Beograda postoji od novembra i ne može se normalno funkcionisati", rekao je Šapić. 

Na pitanje o sutrašnjoj sednici, on je rekao da ne zna da li će biti izabrani neki gradski organi. 

"Smatramo da je ispravno dati još prostora koliko zakon omogućava. Jer ako istekne taj rok 3. marta, onda se ide u nove izbore i rizikujemo da za dva ili tri meseca, kad se oni dese, ponovo budemo u ovoj situaciji kao što smo sada. A onda ne znam ko će da objasni Beograđanima zašto smo izgubili još tri meseca da bismo se našli u ovoj ili sličnoj situaciji", poručio je Šapić.

 "Beograd i Srbiju očekuju brojni izazovi"

Kako je rekao, Beograd i Srbiju očekuju brojni izazovi,  ne samo EXPO 2027 koji je, kako je rekao, najveća stvar u posljednjih nekoliko desetina godina, nego i svi drugi svakodnevni izazovi i zato SNS smatra da je važno da ima stabilnu vlast u Beogradu.

"Vlast koja će biti prava srpska vlast, vlast koja će da reprezentuje srpski narod, narod i građane koji u njemu žive i koja neće imati nikakvih dilema da li će Srbija da ide na ovo ili na onu stranu. Koja neće imati nikakvih dilema oko svog teritorijalnog integriteta, neće imati dilema da li na ovoj zgradi treba da se izjednači šarena zastava sa srpskom zastavom ili treba sami sebe genocidnim da proglasimo, što u ovom momentu jeste ta alternativa koja se postavlja sa druge strane, osnoano od onih ljudi koji žele da dođu na vlast", rekao je Šapić. 

Dodao je da je izuzetno važno da Beograd nastavi ekonomski da se razvija.

"Važno je da imamo priliku da u sledeće 3-4 godine promenimo Beograd više nego u poslednjih 15-20 godina, a da Srbiju 2027. godine dovedemo na ekonomski nivo koji će biti na nivou ozbiljno razvijenih evropskih zemalja", naglasio je Šapić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija