Politika

Dačić: Mi ćemo nastaviti našu saradnju sa SNS-om

Komentari

Autor: Fonet

24/02/2024

-

14:13

Dačić: Mi ćemo nastaviti našu saradnju sa SNS-om
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je za list Danas da su konsultacije kod predsednika Srbije ustavna obaveza svih i da će SPS u njima učestvovati.

"Naravno da ćemo učestvovati na konsultacijama kod predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, to je ustavna obaveza svih. Mi ćemo nastaviti našu saradnju sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem, i ponosni smo na sve što smo zajedno postigli u proteklih 11 godina", rekao je Dačić.

Upitan može li se dogoditi da broj resora namenjen SPS u izvršnoj vlasti bude uslovljen učešćem socijalista u narodnom pokretu za državu koji Vučić namerava da osnuje, Dačić je naveo da je i sam više puta predlagao zajedničko delovanje, pa čak i zajednički nastup na izborima, sa strankama vladajuće koalicije i drugim patriotskim strankama.

"Naravno, uz očuvanje identiteta stranaka koje u tome učestvuju. O tome će se sigurno razgovarati u narednom periodu, o modalitetima zajedničke saradnje, uključujući i eventualni zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima, ako za tim postoji potreba", rekao je Dačić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija