Politika

Ministarka pravde o izjavi hrvatskog šefa dilomatije: Još jedan u nizu sramnih poteza pojedinih hrvatskih političara

Komentari

Autor: Fonet

25/02/2024

-

13:38

Ministarka pravde o izjavi hrvatskog šefa dilomatije:  Još jedan u nizu sramnih poteza pojedinih hrvatskih političara
Maja Popović - Copyright Fonet/Zoran Mrđa

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka pravde Maja Popović rekla je danas da je izjava ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić-Radmana bestidna i da predstavlja mešanje u unutrašnje stvari Srbije, saopštilo je Ministarstvo.

Popović je ocenila da je izjava Grlić-Radmana još jedan u nizu sramnih poteza pojedinih hrvatskih političara, koji stvaraju antisrpsku histeriju i želju za generisanjem političkih tenzija u regionu.

Dodala je da je u pitanju politikanstvo, namenjeno dnevnopolitičkom marketingu i osvajajanju sitnih političkih poena.

Srbija vodi suverenu, državotvornu politiku, koja je usmerena na razvoj i modernizaciju društva, pokazujući i na ovaj način da je lider u regionu, navela je Popović. 

Grlić-Radman je gostujući na hrvatskoj N1 juče izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Aleksandar Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči "na kojoj će stolici da sedi", dodajući ''da je neudobno sedeti na dve stolice''.

''Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojoj će stolici sedeti, neudobno je sedeti na dve stolice. On ne bi trebao imati veliku dilemu. Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana'', rekao je Grlić-Radman.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija