Politika

MSP uputilo protestnu notu Hrvatskoj: Visoki zvaničnici da se uzdrže od mešanja u unutrašnje stvari Srbije

Komentari

Autor: Fonet

25/02/2024

-

12:13

MSP uputilo protestnu notu Hrvatskoj: Visoki zvaničnici da se uzdrže od mešanja u unutrašnje stvari Srbije
E-Stock/Dušan Milenković - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je danas protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu povodom, kako je saopšteno, neprihvatljive izjave hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlić-Radmana.

U protestnoj noti se navodi da "Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i ovim putem želi da ukaže na potpunu neprihvatljivost izjava ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlić-Radmana izrečenih 24. februara 2024. godine na Dnevniku N1 televizije u Zagrebu, upućenih protiv predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srbije u celini".

Dodaje se da Ministarstvo ukazuje kako navedene izjave predstavljaju dalji nastavak izgradnje atmosfere mržnje prema Srbiji i srpskom narodu i narušavaju zajedničku politiku promovisanja mira i stabilnosti u regionu.

Ministarstvo očekuje da će se visoki zvaničnici Hrvatske u nastupajućem periodu uzdržati od izjava koje predstavljaju mešanje u unutrašnje stvari Srbije i voditi politiku pomirenja i dobrosusedskih odnosa dve države, piše u protestnoj noti.

Podsetimo, na izjavu Grlić Radmana reagovao je sinoć i predsednik Srbije Aleksanadr Vučić koji je naveo da hrvatski ministar spoljnih poslova ne samo da se meša u unutrašnje stvari Srbije, već vređa srpski narod i preti građanima Srbije.

"Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i vartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno", rekao je Vučić u izjavi za medije.

Grlić-Radman je gostujući na hrvatskoj N1 izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči "na kojoj će stolici da sedi", dodajući ''da je neudobno sedeti na dve stolice''.

''Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojoj će stolici sedeti, neudobno je sedeti na dve stolice. On ne bi trebao imati veliku dilemu. Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana'', rekao je Grlić-Radman.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija