Politika

Održan skup Saveza veterana sa Кošara na planini Suvobor

Komentari

Autor: Tanjug

25/02/2024

-

16:57

Održan skup Saveza veterana sa Кošara na planini Suvobor
Održan skup Saveza veterana sa Кošara na planini Suvobor - Copyright FoNet/Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

veličina teksta

Aa Aa

Na planini Suvobor danas je održan skup sSaveza veterana sa Košara kojem su prisustvovali i državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić i Lav Grigorije Pajkić.

Delegacija, koju su pored predstavnika navedenog ministarstva, činili i ratnici sa Košara, porodice palih boraca i predstavnici Ministarstva odbrane je obišla Muzej Drugog srpskog ustanka, crkvu-brvnaru Svetog Đorđa i spomenik pod Takovskim grmom u Takovu, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Obraćajući se prisutnim veteranima i porodicama palih boraca Antić je rekao da Srbija nikada neće zaboraviti njihovu žrtvu.    

"Zato što više od svega poštuju i cene vašu žrtvu i doprinos u odbrani Otadžbine ministri Selaković i Vučević uputili su dve visoke delegacije iz svojih ministarstava da podrže ovo današnje okupljanje" naveo je Antić i dodao da su Košare za srpski narod novi Termopili.

FoNet/Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

 

On je naveo da je da je to mesto na kojem se branio opstanak Srbije, a da su ratnici svoje borbene zadatke izvršili pošteno i časno. 

"Kao što su ih izvršavali i vaši drugovi na Paštriku, kod Orahovca, i na celoj teritoriji naše južne pokrajine. Zbog toga Ministarstvo na čelu sa ministrom Selakovićem nastavlja da podržava ovakva okupljanja, ali nastavlja i da brine o očuvanju sećanja na naše pale heroje, na vaše pale drugove. I zbog toga će ove godine, 24. marta, na godišnjicu početka NATO agresije, u hramu Sv. Vasilija Ostroškog u Nišu biti otkrivena jedinstvena Spomen kripta Novim kosovskim junacima", rekao je on.

FoNet/Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

 

Antić je dodao da će u Spomen kripti biti uklesana imena svih srpskih ratnika koji su položili živote na oltar Otadžbine braneći duhovnu i nacionalnu kolevku - Kosovo i Metohiju od 1998. do 2003. godine. 

"Pozivam vas da toga dana stanete uz državu kao što ste to činili u ratnim vremenima i da u što većem broju prisustvujete istorijskom činu otkrivanja Spomen kripte našim herojima", naglasio je Antić.

FoNet/Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

 

Članovi delegacije su u selu Teočinu položili vence na spomenik Milanu Jevtoviću, poginulom borcu na Košarama, a nakon toga posetila je aerodrom sa memorijalnim kompleksom operacije Halijard u Pranjanima. 

U Vojnom odmaralištu Rajac državni sekretari su prisustvovali svečanom skupu i druženju sa veteranima sa Košara. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija