Politika

Direktor UKC Banjaluka: Poseta generalu Mladiću bila isključivo lekarska, a nikako politička

Komentari

Autor: Tanjug

26/02/2024

-

09:39

Direktor UKC Banjaluka: Poseta generalu Mladiću bila isključivo lekarska, a nikako politička
Direktor UKC Banjaluka: Poseta generalu Mladiću bila isključivo lekarska, a nikako politička - Copyright Jerry Lampen/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci Vlado Đajić ocenio je istorijskom posetu tima lekara te medicinske ustavnove Hagu, koji su pregledali generala Ratka Mladića da bi utvrdili objektivnu sliku njegovog zdravstvenog stanja.

"Ovo je bila istorijska poseta. Prva koju je činio tim lekara iz Republike Srpske generalu Mladiću. General je bio prezadovoljan, poseta je uspela, svi smo stekli sliku o njegovom objektivnom stanju", rekao je Đajić gostujujući u Јutarnjem programu RTRS.

On je dodao da je poseta bila isključivo lekarska, a ne politička, kako neki mediji to pokušavaju da protumače.

"Pre nekoliko godina bili smo u poseti Stojanu Župljaninu, koji danas bolje izgleda nego tada kada smo ga prvi put videli. Sigurno da nećemo previše čekati sa konačnom ocenom i dijagnozom, očekujem je za nekoliko dana", rekao je Đajić.

Član tima dr Nikola Šobot ocenio je da sama poseta ovakvog tipa nosi stručnu i profesionalnu odgovornost.

"Dočekani smo profesionalno, dobili smo svu medicinsku dokumentaciju, uspeli smo da izgradimo kompletnu sliku stanja generala Mladića, ali daćemo i sugestije za lečenje i proporuke u kojem bi pravcu to trebalo da ide", naveo je Šobot.

Napomenuo je da je u ovom trenutku najvažnije da se ne ponove moždani udari, a Mladić ih je imao već dva. Podsetio je i da je Mladiću ugrađen pejsmejker, koji leči srčanu slabost.

U medicinaskom timu Republike Srpske bila su četiri ljekara, dva neurologa, psihijatar i kardiohirurg. General Mladić u Ševeningenu izdržaa doživotnu zatvorsku kaznu na koju ga je osudio haški tribunal.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija