Politika

Srpska lista: Kažnjavanje odgovornog za napad na sveštenika jedina ispravna odluka

Komentari

Autor: Tanjug

26/02/2024

-

14:19

Srpska lista: Kažnjavanje odgovornog za napad na sveštenika jedina ispravna odluka
Srpska lista: Kažnjavanje odgovornog za napad na sveštenika jedina ispravna odluka - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Srpska lista saopštila je danas da brutalni, sramni, ničim izazvan napad Albanca na sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Prizrenu izaziva zabrinutost svih Srba na Kosovu i Metohiji koji se, navodi se, sa posebnim pijetetom odnose prema predstavnicima svoje crkve koja je uvek delila sudbinu svog naroda, kao i da bi kažanjavanje odgovornog bila jedina ispravna odluka.

Kako se navodi, očigledno da je Kurtijev režim uspeo da zatruje i taj mali deo multikulturnog i multietničkog suživota koji se teškom mukom gradio u periodu nakon pogroma 2004. godine uz neverovatnu energiju i toleranciju naše eparhije i vladike Teodosija.

"Želeli bi da verujemo da će ovo ostati izolavani incident, ali u to ime pozivamo relevantne činioce da odgovorno lice za ovaj sramni čin u odgovarajućem postupku bude kažnjeni i time poslata jasna poruka da je nasilje neprihvatljivo, posebno prema nedužnim ljudima i verskim predstavnicima koji nastoje da izgrade mir i suživot na ovim prostorima. Nesumnjivo da takvo nasilje pred očima hodočasnika ima uticaj i na sve one koji bi želeli da se vrate na Kosovo i Metohiji ili posete svoje svetinje, zbog čega bi kažanjavanje odgovornog bila jedina ispravna odluka", navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija