Politika

Sveštenik napadnut u centru Prizrena: Osumnjičeni postavio zastavu "UČK" na autobus vernika iz centralne Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/02/2024

-

20:28

Sveštenik napadnut u centru Prizrena: Osumnjičeni postavio zastavu "UČK" na autobus vernika iz centralne Srbije
Sveštenik napadnut u centru Prizrena: Osumnjičeni postavio zastavu "UČK" na autobus vernika iz centralne Srbije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U centru Prizrena jutros je fizički napadnut sveštenik Raško prizrenske eparhije, saznaje Euronews.

Iz Kosovske policije su naveli da je osumnjičeni priveden i da mu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati.

Kako saznajemo, incident se dogodio kada je grupa vernika iz centralne Srbije izlazila iz autobusa vranjskih registarskih tablica i krenula ka Prizrenskoj Bogosloviji.

Prvo je osumnjičeni postavio zastavu takozvane “UČK” na autobus, sve vreme provocirajući vernike. Videvši šta se dešava, sveštenik J. R. je zamolio vernike da požure i uđu u dvorište Bogoslovije, na šta je osumnjičeni napao sveštenika, zavrnuvši mu ruku, nakon čega je pobegao.

"Odmah su pritekli u pomoć jedan kosovski policajac i jedan građanin Albanac, nakon čega je nasilnik pobegao sa svojim vozilom. Ovaj incident dogodio se na očigled hodočasnika. Posle incidenta vernici su redovno učestvovali u liturgiji i poklonili se svetinjama Prizrena", saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

Sveštenik i vernici koji su prisustvovali događaju nisu želeli da daju izjave.

Eparhija raško-prizrenska osudila je ovaj incident kao zastrašivanje na etničkoj i verskoj osnovi i izrazila nadu da se ovakvi događaji neće ponavljati, jer je očigledno reč o izolovanom slučaju u Prizrenu, gde naše sveštenstvo i bogoslovci inače žive mirno i naši poklonici redovno dolaze da obiđu svetinje ovog grada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija