Politika

Sastanak finansijskih eksperata Beograda i Prištine u Briselu, posreduje Lajčak

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

27/02/2024

-

10:50

Sastanak finansijskih eksperata Beograda i Prištine u Briselu, posreduje Lajčak
Sastanak finansijskih eksperata Beograda i Prištine u Briselu, posreduje Lajčak - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

U Briselu je u toku sastanak predstavnika Beograda i Prištine na kojem učestvuju finansijski eksperti, a sastanku posreduje specijalni predstavnik EU za dijalog Beorada i Prištine MIroslav Lajčak, javlja dopisnica Euronews Srbija. U beogradskoj delegaciji su predstavnici Ministarstva finansija i Banke Poštanska štedionica, kao i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa PIS u Prištini.

Inače, Lajčak je prethodno održao sastanak sa beogradskom delegacijom na čijem čelu je bio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. Osim toga Petković i Lajčak održali su i tet a tet susret.

Portarolka u spoljnopolitičkoj službi EU Nabila Masrali je potvrdila da će obe strane učestvovati u dijalogu, premda je prištinski pregovarač Besnik Bisljimi prethodno izjavio da je odbio poziv na sastanak jer "odluka o dinaru nije tema za dijalog". Ipak, juče je stigla potvrda u Brisel da na dijalog dolaze i predstavnici Centralne banke Kosova.

Masrali je u ponedeljak rekla da će sastanak biti usredsređen na "rešenja o mnogim otvorenim pitanjima u vezi sa nedavnom odlukom" o gotovinskim transakcijama tzv. Centralne banke Kosova i da će pratiti uobičajen format. Opširnije o tome u posebnom tekstu.

Komentari (0)

Srbija