Politika

"Postoji većina, a mnogi misle i legitimitet": Brnabić govorila o vlasti u Beogradu i pomenula nekoliko datuma

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/02/2024

-

11:11

"Postoji većina, a mnogi misle i legitimitet": Brnabić govorila o vlasti u Beogradu i pomenula nekoliko datuma
"Postoji većina, a mnogi misle i legitimitet": Brnabić govorila o vlasti u Beogradu i pomenula nekoliko datuma - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Postoji ogroman pritisak od strane članova SNS da se konstituiše većina u Skupštini grada Beograda i da se formiraju institucije u prestonici, rekla je premijerka Ana Brnabić odgovarajući na pitanje novinara o sudbini gradske vlasti.  

"Jasno je da većinu imamo", rekla je Brnabić i dodala da je bivši predsednik SNS-a i aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi trebalo paziti kada je reč o legitimitetu.

"Mnogi misle da je legitimitet neupitan, samim tim što je lista Mi-glas iz naroda za grad Beograd nosila ime Aleksandra Jerkovića, da u tom smislu ne postoji problem", rekla je Brnbić.

Ističe da će se i dalje voditi razgovori, i da je važna stvar kako na sve to gleda predsednik SNS-a Miloš Vučević, ali i kandidat SNS-a za gradonačelnika Aleksandar Šapić.

"Ali želimo da čujemo i savet, šta o tome misli predsednik Vučić. Mislim da se neće o tome odlučivati 1. marta. Deluje mi da će se to možda pomeriti drugog ili trećeg marta, da vidimo šta ćemo uraditi. Ali je pritisak ogroman da se formira vlast zato što postoji većina, a mnogi misle i legitimitet", rekla je premijerka i dodala da mnogi misle da Beograd nema vremena za gubljenje .

"Dalje vodimo razgovore, ali je ogroman pritisak", zaključila je. 

Komentari (0)

Srbija