Politika

Dinamičan ulazak u mart: Košava, kiša i pesak iz Sahare uz prolećne temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/03/2024

-

07:40

Dinamičan ulazak u mart: Košava, kiša i pesak iz Sahare uz prolećne temperature
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U mart ulazimo sa košavom, kišom, saharskim peskom i prolećnom temperaturom. Prema sezonskoj prognozi mart 2024. biće, baš kao i februar, topliji od proseka, piše meteorološkinja Euronews Srbija Milena Lazarević.

Tokom noći i jutra mogući su slabi do umereni prizemni mrazevi. Srednja minimalna temperatura kolebaće se oko 4 podeljka, dok će maksimalna biti oko 13.

Što se padavina tiče, njih nešto više očekujemo u Vojvodini i Timočkoj Krajini, dok će u ostalim predelima padavine biti uglavnom u okvirima višegodišnjeg proseka.

Prvi martovski dan biće oblačan, relativno topao i vetrovit. Povremno će padati slaba kiša, koja će i danas biti prljava zbog velike koncentracije saharskog peska u višim slojevima atmosfere.

Maksimalna temperatura kretaće se od 15 do 18 stepeni. Utisak će biti da je svežije, zbog košave koja će i danas imati najjače udare. Olujni udari očekuju se na jugu Banata i u Donjem Podunavlju gde će brzina prelaziti 60 km/h.

Kiša ili po koji lokalni pljusak očekuju se i sutra ali samo na planinama. U većem delu zemlje biće suvo.

Košava će malo oslabiti za dane vikenda, ali će i dalje biti vetrovito. Temperatura bez bitnije promene. 

Tokom jutra oko 10 stepeni, u najtoplijem delu dana živa će ići i do 20 podeljka. Ako se po prvom danu mesec poznaje biće ovo meteorološki zanimljiv mart.

Komentari (0)

Srbija