Politika

Ambasade Kvinte: Pozdravljamo prihvatanje Vučića da sprovede preporuke ODIHR-a

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2024

-

14:51

Ambasade Kvinte: Pozdravljamo prihvatanje Vučića da sprovede preporuke ODIHR-a
Euronews/Lana Nanovski - Copyright Euronews/Lana Nanovski

veličina teksta

Aa Aa

Ambasade Nemačke, Francuske, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu saopštile su danas da pozdravljaju "prihvatanje predsednika Aleksandra Vučića da sprovede preporuke ODIHR-a".

"Pozdravljamo prihvatanje predsednika Vučića da sprovede preporuke ODIHR- a i stoga očekujemo da Vlada Srbije zatraži pomoć ODIHR-a, uz podršku drugih relevantnih institucija, kako bi se obezbedila efikasna i celovita primena datih preporuka i postigao osetan napredak pre predstojećih prolećnih izbora", navodi se u zajedničkom saopštenju ambasada.

Predsednik Vučić ranije je pozvao Vladu Srbije da uvaži preporuke ODIHR-a, dodavši da je važno to što su iz ODIHR-a "na jasan način stavili do znanja sa kakvim lažima, insinuacijama i besmislicama smo se suočavali u prethodna dva i po meseca". On je istakao da je objavljivanjem izveštaja ODIHR-a postalo jasno da su tvrdnje o krađi na izborima pale u vodu.

Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) objavila je 28. februara finalni izveštaj o izborima u Srbiji, koji su održani 17. decembra prošle godine.

Komentari (0)

Srbija