Politika

Predsednik Narodne stranke: Na lokalnim izborima zajednički nastup, uspostavljanje "trećeg puta"

Komentari

Autor: Fonet

07/03/2024

-

12:45

Predsednik Narodne stranke: Na lokalnim izborima zajednički nastup, uspostavljanje "trećeg puta"
Predsednik Narodne stranke: Na lokalnim izborima zajednički nastup, uspostavljanje "trećeg puta" - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je zajednički nastup patriotskih stranaka desnog centra na lokalnim izborima neophodan da bi se uspostavio "treći put" i politička opcija koja podrazumeva da su nacionalna politika demokratija jednako važni, saopštila je ta partija.

"Time bismo izbegli da budemo između čekića i nakovnja režima i prozapadne opozicije koji su uspostavili duopol. Zato radimo na okupljanju stranaka desnice i desnog centra i nadamo se da će širom Srbije za lokalne izbore biti uspostavljene koalicije kao u beogradskoj opštini Rakovica, gde je postignut dogovor Narodne stranke, Dosta je bilo i Dveri," rekao je Gajić za RTS.

On je ocenio da je "prozapadna opozicija upala u zamku Srpske napredne stranke, kojoj odgovara referendumska atmosfera", kao i da "neki lideri prozapadne opozicije sebi daju za pravo da izdaju ausvajs ko je opozicija, a ko nije".

"Narodna stranka je, naravno, opozicija. Mi ne pristajemo da budemo faktor koji utiče na srpsku politiku iz međunarodne sfere, Narodna stranka to ne podnosi", poručio je Gajić. 

 

Komentari (0)

Srbija