Politika

Stamenkovski o učešću u novoj vladi: "Spremni smo da preuzmemo odgovornost, vodimo razgovore u tom pravcu"

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2024

-

17:04

Stamenkovski o učešću u novoj vladi: "Spremni smo da preuzmemo odgovornost, vodimo razgovore u tom pravcu"
Milica Đurđević Stamenkovski - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Srpske Stranke Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da je ta stranka razgovarala o učešću u vladi i da su spremni da preuzmu odgovornost.

"Razgovarali smo i oko toga, naš stav je jasan, mi smo spremni da preuzmemo odgovornost i da pokažemo narodu kako sprovodimo naš program u delo, jer birači Zavetnika nisu glasali za nas da bismo sabotirali državu, već da bismo joj služili. Mi smo spremni to da učinimo. Vodimo razgovore i u tom pravcu", rekla je Đurđević Stamenkovski za RTS.

Stamenkovski je rekla i da je ta stranka u razgovorima oko saradnje u okviru Pokreta za narod i državu, koju prepoznaje ne kao partijsku platformu, ne kao novo partijsko ruho, već kao natpartijski format za očuvanje najvažnijih interesa.

Naglasila je i da je odgovornost ostaviti male ili malo veće političke razlike po strani i pronaći nacionalni konsenzus, odnosno naći jedinstveni stav i oko toga graditi protivtežu nasrtajima iznutra i nasrtajima spolja.

"Meni nije važno da se na srpskoj političkoj sceni dokažem da sam pravi opozicionar, nego da sam prava Srpkinja. Dakle, da sam neko ko brine o ovoj zemlji", rekla je ona.

Podele u društvu

Stamenkovski je rekla da podela na političkoj sceni Srbije više nije samo ideološka, već da je po načinu delovanja to podela na državotvorne snage i ekstremističke grupe.

"Probriselska opozicija se postepeno pretvara u ekstremističku grupaciju, a ekstremizam i ekstremističko delovanje po definiciji prelaze granice održivog, normalnog i, što je najvažnije - zakonski dopuštenog. Neko, očigledno lično poimanje istine i stvarnosti, stavlja iznad normi koje uređuju društvo. Paradoks je što to rade oni koji žele da uvedu 'normalnost' ", rekla je ona za RTS.

Prema njenim rečima Srbija nije jedina država u kojoj se javno razmatraju takve metode političkih borbi, ali je jedina u kojoj se to čini bez ikakve odgovornosti i sankcija.

"Od izjava Miloša Jovanovića, 'da se vlast u nekom trenutku mora smeniti sa ulice', do izjava Biljane Stojković, Zdravka Ponoša i Zorana Lutovca o 'fizičkom sprečavanju izbora', postepeno se legitimiše opcija nasrtaja na institucije i uličnog prevrata. To je pokušaj da se suspenduje država i uruše institucije", rekla je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija