Politika

Nikodijević: Logično da na beogradske izbore izađemo sa SNS

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2024

-

16:37

Nikodijević: Logično da na beogradske izbore izađemo sa SNS
Nikola Nikodijević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) za Beograd Nikola Nikodijević izjavio je danas da je ta stranka na stranačkim organima izrazila spremnost da na predstojećim beogradskim izborima nastupi u predizbornoj koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da je to potpuno logično.

"To je za nas potpuno logično, pošto uvek kada su ugroženi državni i nacionalni interesi, treba da dođe do okupljanja nacionalne opcije. S obzirom na to da se opozicija ukrupnjava, nema razloga da mi, kao vladajuća koalicija, ne idemo u jednom bloku. I ne samo SNS i SPS već i naši koalicioni partneri, ali i drugi pojedinci koji su spremni da se bore zajedno sa nama za našu politiku i program koji smo predstavili Beogradu", rekao je Nikodijević za Tanjug.

On je istakao da su beogradski izbori jako važni i da od njihovih rezultata zavisi i politička stabilnost u čitavoj zemlji, jer Beograd čini četvrtinu biračkog tela, kao i 40 odsto BDP naše zemlje. 

"Zato smatramo da je izuzetno važno da pobedimo na ovim izborima, da nastavimo započeti investicioni ciklus koji postoji u gradu Beogradu, ali pre svega da sačuvamo političku stabilnost u čitavoj zemlji, koja nam daje mogućnost, pre svega, da sačuvamo svoje državne, nacionalne interese. Ali i da nastavimo jaku ekonomsku politiku, jak ekonomski razvoj, privlačenje stranih investicija, otvaranje novih radnih mesta, poboljšanje životnog standarda građana i to je ključ naše politike", poručio je Nikodijević. 

On očekuje da će SNS i SPS posle novih izbora imati većinu u Skupštini grada Beograda da što pre formiraju i konstituišu organe grada.

Smatra da to treba što pre uraditi, jer Beograd od septembra ima Privremeni organ koji ima privremeno finansiranje.

"To znači tromesečni budžet koji nam omogućava da dnevne potrebe Beograđana zadovoljimo: gradski prevoz, Beogradske elektrane, čistoću, vodovod, ali i nam stopira velike investicione projekte. Veliki investicioni projekti traže da imate stabilan izvor finansiranja, da imate usvojen budžet za tekuću godinu, što u ovom trenutku nemamo. Zato verujem da ćemo što pre izaći na izbore, da ćemo što pre formirati gradske organe vlasti, kako bismo se vratili u normalu i mogli da se posvetimo razvoju Beograda", rekao je šef beogradskih socijalista.

"Brnabić idealno rešenje za predsednika Skupštine"

Govoreći o odluci Srpske napredne stranke da dosadašnja premijerka Ana Brnabić postane predsednik Skupštine Srbije, Nikodijević je rekao da je Ana Brnabić idealno rešenje za predsednicu novog saziva Skupštine Srbije i naglasio da je predsednik parlamenta jedna od tri najvažnije funkcije u zemlji.

"Potreban je dobar predsednik Skupštine sa političkim iskustvom ali i sa osećajem za rad sa političkim strankama, s obzirom na to da u Skupštini Srbije sad imamo veliki broj poslaničkih grupa, veliki broj političkih opcija i mislim da je Ana Brnabić idealno rešenje i da će taj posao obavljati na dobar način", rekao je Nikodijević.

On je ocenio da je Brnabić na izuzetno profesionalan i kvalitetan način vodila Vladu Srbije više od sedam godina. 

"Bila je najduže premijer u novijoj istoriji Srbije i iza sebe ima izuzetne rezultate. Reč je o iskusnoj političarki sa velikim osećajem, pre svega, za odgovornost prema državi, prema narodu, prema poslu koji obavlja i veliki je profesionalac. Tako da verujem da će Skupština Srbije dobiti dobrog predsednika", poručio je Nikodijević.

Dodao je da je kao predsednik gradskog odbora SPS-a imao odličnu  saradnju sa Brnabić koja je bila koordinator Gradskog odbora SNS-a.

Na pitanje o učešću SPS u novoj vladi Srbije, Nikodijević je odgovorio da je predsednik SPS Ivica Dačić u svakodnevnoj komunikaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i predsednikom SNS Milošem Vučevićem i da će kada bude došao trenutak da se saopšti ime mandatara i sastav vlade, biti poznata kadrovska rešenja kako SNS-a, tako i SPS-a. 

"Ali mi nastavljamo zajedničku saradnju sa SNS. Mislimo da je to najbolje za budućnost Srbije", rekao je Nikodijević i izrazio uverenje da će Dačić zauzimati jednu od ključnih pozicija u budućoj vlasti. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija