Politika

Dačić: Jovanović i Manojlović "nacionalni začin" opozicije za izbore u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

10/03/2024

-

23:22

Dačić: Jovanović i Manojlović "nacionalni začin" opozicije za izbore u Beogradu
Dačić: Jovanović i Manojlović "nacionalni začin" opozicije za izbore u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je večeras da je opoziciji za predstojeće izbore u Beogradu potreban "nacionalni začin" kako bi prikrili svoju antisrpsku politiku, dodajući da eventualni izbor Miloša Jovanovića ili Save Manojlovića kao kandidata opozicije za gradonačelnika Beograda posmatra u tom kontekstu.

On je tako reagovao na medijske spekulacije da bi predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović ili Savo Manojlović iz "Kreni-promeni" mogli biti kandidati opozicije za gradonačelnika i podsetio da to nije ništa novo i da su nekada tako Vojislav Koštunica i DSS služili toj svrsi, da budu "nacionalni začin opoziciji".

"Potrebno je nešto što bi bio nacionalni začin koji bi prikrio antisrpsku politiku tog dela opozicionih stranaka i što bi bio samo fikus, kao što je (Vojislav) Koštunica bio tada (5. oktobra), a da se onda sprovodi antisrpska politika uz tu podršku", rekao je Dačić gostujući u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Smatra da eventualni izbor nekoga od njih dvojice za kandidata za gradonačelnika, kao i cela priča oko inicijative Proglas, predstavljaju savete koji opoziciji dolaze izvan Srbije.

"Sve su to saveti koje dolaze spolja, jer vide da loše ide sa tim originalnim domaćim proizvodom što je opozicija. I u tome je potreban neki začin, da li je to nacionalni začin, da li je to ovaj 'proglas nekih javnih' ličnosti koji treba da da potporu i da ih okupi", rekao je Dačić.

Na komentare da će opozicija raspisivanje beogradskih izbora za 2. jun proglasiti svojom pobedom, Dačić je istakao da u nedostatku pravih pobeda oni mogu da proglase za pobedu sve što žele.

"Ovo nije znak slabosti (vlasti), već je znak želje da se završe izbori i izborni proces i da svi kažu da nemaju primedbi", rekao je Dačić.

Govoreći o današnjem sastanku u Predsedništvu Srbije, Dačić je rekao da je SPS kao koalicioni partner tamo razmenio mišljenje o potencijalnim datumima beogradskih izbora sa SNS-om i da su gotovo svi učesnici sastanka bili pri stanovištu da nema prepreka da izbori budu što pre, pa čak i 28. aprila, ali je molba predsednika Vučića bila da se izađe u susret opoziciji, da ne bi tražili unapred alibi za poraz na izborima.

Dačić je dodao da priča opozicije o navodnoj izbornoj krađi očigledno nije imala dovoljno pogonskog goriva prethodnih meseci, pa su mislili da diskusija o ranijem datumu novih beogradskih izbora bude tema kojom će se baviti u narednim mesecima, pa je ocenio da sada nemaju ni tu temu.

Naveo je da je predsednik Vučić i na ovom sastanku ponovio da je potrebno ispuniti preporuke ODIHR-a.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija