Politika

Vučić razgovarao sa premijerom Bavarske, Zeder: Srbija je ključna država za stabilnost Zapadnog Balkana

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2024

-

10:55

Vučić razgovarao sa premijerom Bavarske, Zeder: Srbija je ključna država za stabilnost Zapadnog Balkana
Vučić razgovarao sa premijerom Bavarske, Zeder: Srbija je ključna država za stabilnost Zapadnog Balkana - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Bavarske Markus Zeder je u poseti Beogradu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa Zederom u četiri oka o potencijalima dugoročne saradnje. U Palati "Srbija" u toku je plenarni sastanak delegacija Srbije i Bavarske. Predsedniku Vlade Bavarske biće uručen Orden Republike Srbije na lenti, posle čega će se Vučić i Zeder obratiti novinarima.

Prethodno je Vučić dočekao Zedera na aerodromu "Nikola Tesla", a kako je objavljeno na Instagram profilu buducnostsrbijeav, Vučić je istakao da mu je velika čast da ugosti jednog od najuticajnijih ljudi Bavarske i cele Nemačke.

Zeder se zahvalio  Vučiču na dočeku koji mu je priređen na aerdromu u Beogradu i poručio da je Srbija ključna zemlja na Zapadnom Balkanu, a za Bavarsku važan i stabilan partner.

"Srbija je ključna država kada je reč o stabilnosti Zapadnog Balkana. Ta zemlja je kapija ka Istoku i za Bavarsku stabilan i važan partner", napisao je Zeder na svom nalogu Iks po dolasku u Beograd.

Vučić je naveo da će razgovarati o velikim i zahtevnim projektima koji će snažno pokrenuti Srbiju u narednim godinama, kao i o potencijalima dugoročne saradnje sa Bavarskom, koja po snazi i ekonomskom napretku predstavlja glavni zamajac nemačke privrede i primer razvijenim ekonomijama u mnogim oblastima.

Biće predstavljeni i planovi razvoja Srbije u narednom periodu.

Vučić je posetu Zedera Srbiji najavio sredinom februara prilikom posete 60. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Srbija i Bavarska imaju robnu razmenu vrednu oko 1,5 milijardi evra, a izvoz Srbije z Bavarsku je 870,75 miliona evra, podaci su Privredne komore Srbije.

Komentari (0)

Srbija