Politika

Članice koalicije Srbija protiv nasilja zajedno na lokalnim izborima u Zrenjaninu

Komentari

Autor: FoNet

19/03/2024

-

12:23

Članice koalicije Srbija protiv nasilja zajedno na lokalnim izborima u Zrenjaninu
Članice koalicije Srbija protiv nasilja zajedno na lokalnim izborima u Zrenjaninu - Copyright FoNet/Građanske inicijative

veličina teksta

Aa Aa

Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Srbija centar, Zeleno-levi front i stranka Zajedno u ponedeljak uveče su potpisom potvrdile zajednički nastup na lokalnim izborima u Zrenjaninu, koji će biti raspisani u ovoj godini, i pozvale sve zainteresovane organizacije, volontere, kontrolore i aktiviste da nastupe zajedno, saopšteno je danas.

"Želimo da sarađujemo sa svim opozicionim političkim strankama, pokretima, udruženjima i pojedincima koji su spremni da se obavežu da ni na koji način neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom, a koji su iskreno posvećeni jačanju opozicionih i građanskih kapaciteta kako bi se zajedničkim snagama unapredio životni standard stanovnika i stanovnica našeg grada", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Članice Srbije protiv nasilja poručuju da su tu da ponude solidarnost, inkluzivnost i ravnopravnost u praksi, da potrebe i dobrobit građana budu u fokusu rada i kampanje, da insistiraju da institucije slobodno rade svoj posao, a javna preduzeća pružaju kvalitetne usluge.

Stranke su se potpisanim sporazumom dogovorile o brojnim važnim stvarima, kao i o zahtevima tehničke prirode na koje će morati da odgovore onda kada izbori budu raspisani.

Neki od zahteva su načini donošenja odluka, formiranje izbornog štaba, raspodele mandata, edukacije i kontrole izbora.

"Zajedno sa našim centralama i brojnim organizacijama i pojedincima, radimo sve što je u našoj moći da se poprave izborni uslovi i da građani i građanke Zrenjanina mogu slobodno da biraju ko će ih predstavljati u lokalnom Parlamentu", kazale su članice Srbije protiv nasilja.

Oni napominju da kad god bili sledeći izbori, jasno je da će kontrola izbora biti od izuzetne važnosti, te da je važno već sada početi sa pripremama i organizacijom.

Sporazum su u ime svojih stranaka potpisali Igor Kovačić (SRCE), Nataša Velemir (NPS), Saša Vojnović (ZLF), Bojan Pavić (Zajedno) i Alisa Kockar (DS).

Komentari (0)

Srbija