Politika

Vučić se sastao sa ministarkom spoljnih poslova Gane: Upoznao sam sagovornicu sa izazovima sa kojima se Srbija suočava

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2024

-

12:20

Vučić se sastao sa ministarkom spoljnih poslova Gane: Upoznao sam sagovornicu sa izazovima sa kojima se Srbija suočava
Tanjug/Marko Đoković - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministarku spoljnih poslova i regionalnih integracija Republike Gane Širli Ajorkor Bočvej.

"Sadržajan i prijateljski razgovor sa ministarkom Širli Ajorkor Bočvej o svim temama od značaja za naše bilateralne i ekonomske odnose. Detaljno sam upoznao uvaženu sagovornicu sa aktuelnim izazovima sa kojima se Srbija susreće na međunarodnom planu, kao i sa koracima koje će naša zemlja preduzeti kako bi odbranila svoje državne i nacionalne interese", objavio je Vučić na Instagramu.

Dodao je da su razmenili mišljenja i o razvoju gobalne geopolitičke situacije i mestu dve zemlje u novom kontekstu bezbednosnih i diplomatskih izazova.

Vučić je zahvalio na podršci Gane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i istakao da je u današnjim vremenima, više nego ikada, neophodno da se sve zemlje vrate principima Povelje Ujedinjenih nacija i načelima međunarodnog prava, kao jedine osnove na kojoj treba graditi međusobno poverenje i poštovanje u odnosima među državama.

"Zamolio sam uvaženu ministarku Širli Ajorkor Bočvej da prenese srdačne pozdrave predsedniku Nanu Akufo-Adou, iskrenom prijatelju naše zemlje, čija poseta Srbiji je dala novi zamah našim tradicionalno dobrim odnosima, na koje smo ponosni", naveo je Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija