Politika

Dačić o sednici UN i rezoluciji o Srebrenici: Glasanje je javno, videćemo ko su partneri Srbije u spoljnoj politici

Komentari

Autor: FoNet

23/04/2024

-

10:29

Dačić o sednici UN i rezoluciji o Srebrenici: Glasanje je javno, videćemo ko su partneri Srbije u spoljnoj politici
Dačić o sednici UN i rezoluciji o Srebrenici: Glasanje je javno, videćemo ko su partneri Srbije u spoljnoj politici - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je za sedam dana glasanje u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija o rezoluciji o Srebrenici, koje će biti javno, i tada će se videti ko su partneri Srbije u spoljnoj politici i neće biti moguće da pojedine zemlje "lažu Srbiju da su uz nju, ali glasaju drugačije".

"Mi sa svima moramo da živimo, sa prijateljima, neprijateljima, sa nekima koji će uvek biti uz vas ili neće smeti da budu uz vas", rekao je Dačić na televiziji Prva.

"Glasanje je javno, pa ćemo da vidimo kako će ko da glasa", naveo je Dačić, uz ocenu da će biti "dža ili bu".

Dačić je rekao da će ove godine Srbiju posetiti kineski predsednik, da je ruski predsednik bio u poseti, a da se tek poneki sećaju posete američkog predsednika ili nekadašnje premijerke Margaret Tačer.

"Zato hvala Makronu što je bio", rekao je Dačić.

Ilustrujući odnos međunarodne zajednice prema Beogradu i Prištini, Dačić je naveo da "ovi zabraniše dinar, a mi zadržali jedan autobus i Stejt department se oglasio zbog autobusa".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija