Politika

Brnabić naglasila tokom razgovora sa Ešton da Priština još nije formirala ZSO

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2024

-

20:41

Brnabić naglasila tokom razgovora sa Ešton da Priština još nije formirala ZSO
Brnabić naglasila tokom razgovora sa Ešton da Priština još nije formirala ZSO - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa nekadašnjom visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i tom prtilikom istakla da Priština, više od 10 godina kasnije, još uvek nije ispunila svoju obavezu, odnosno formirala Zajednicu srpskih opština.

Ešton, koja je posredovala u potpisivanju Briselskog sporazuma 2013. godine, čestitala je predsednici parlamenta na novoj funkciji i istakla da se nalazi na mestu sa kog je moguće uraditi i promeniti mnoge stvari, saopšteno je iz Narodne Skupštine. 

Ona je takođe istakla da joj je zadovoljstvo ponovo posetiti Srbiju nakon nekoliko godina, te da je primetan ekonomski napredak koji naša zemlja ostvaruje.

Imajući u vidu da Ešton dolazi iz Velike Britanije, obe su izrazile nadu na će dve zemlje jačati parlamentarnu saradnju u narednim godinama, navodi se u saopštenju i dodaje da je sastanku prisustvovao i ambasador Velike Britanije u Srbiji Edvard Ferguson.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija