Politika

Istraživanje Demostata: Za vlasti bi glasalo 35, a za "bojkot opoziciju" 14 odsto građana

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2021

-

13:20

Istraživanje Demostata: Za vlasti bi glasalo 35, a za "bojkot opoziciju" 14 odsto građana
Istraživanje Demostata: Za vlasti bi glasalo 35, a za "bojkot opoziciju" 14 odsto građana - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Oko 35 odsto građana glasalo bi za vladajuću koaliciju na sledećim parlamentarnim izborima, a 28 odsto za Srpsku naprednu stranku (SNS), dok bi za stranke koje su bojktovale izbore 2020. godine glas dalo 14 odsto građana, rezultati su istraživanja Demostata.


Stranke opozicije koje su izašle na izbore 2020. godine na sledećim parlamentarnim izborima osvojile bi osam odsto glasova prema istraživanju Demostata koje je predstavljeno danas na koneferenciji za medije.

U anketi pod nazivom "Da su ovog leta parlamentarni izbori u Srbiji, da nema bojkota i da partije na njih izlaze samostalno, za koga bi glasali građani Srbije" devet odsto ispitanika je navelo da bi glasalo za opoziciju, ali nisu imenovali partiju kojoj bi dali glas.

Sociolog i rukovodilac istraživanja Srećko Mihailović rekao je da je anketa pokazala da je 13 odsto neodlučnih birača, a da je 21 odsto apstinenata.

Birači koji su 2017. godine glasali za Aleksandra Vučića u najvećem procentu bi glasali za vlast, njih 86 odsto", rekao je Mihailović.

Dodao je da je istraživanje sprovedeno telefinskom anketom na uzorku od 1.200 ispitanika

Komentari (0)

Srbija