Politika

Udruženi za slobodan Novi Sad: Kandidati za odbornike se skrivaju iza Vučićevog imena

Komentari

Autor: Fonet

20/05/2024

-

12:43

Udruženi za slobodan Novi Sad: Kandidati za odbornike se skrivaju iza Vučićevog imena
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ujedinjena novosadska opozicija ocenila je da se kandidati Srpske napredne stranke (SNS) kriju iza imena predsednika Srbije Aleksandra Vučića "jer ne smeju da izađu svojim imenima pred građane na izbore 2. juna".

Povodom predizbornog skupa SNS u Novom Sadu, održanog u nedelju uz učešće Vučića, lista "Udruženi za slobodan Novi Sad", koju čine sve stranke Srbije protiv nasilja, koalicija NADA, pokret Bravo i Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenili su u saopštenju da "nikoga više ne impresionira brojnost ljudi na skupovima koji se dovlače autobusima iz čitave Srbije da bi pod pritiskom i ucenama bili primorani da slušaju predsednika države i njegovu svitu".

"Nosilac liste aktuelne vlasti u Novom Sadu je predsednik Srbije, koji neće sutra voditi naš grad kako kaže njihov slogan, nego malo sutra, a i iza njega se sakrivaju kandidati za odbornike, jer ne smeju da izađu sa svojim imenima pred građane", navedeno je u saopštenju.

Ocenjujući da se SNS stidi svojih kandidata, novosadska opozicija navela je u saopštenju da vlast već 12 godina tretira Novi Sad kao "partijski plen, a sve koji nisu za njih, kao građane drugog reda".

"Već više od decenije urušavaju i devastiraju ne samo komunalni sistem, nego i moralne vrednosti u našem gradu, promovišući aroganciju, bahatost, netoleranciju i nasilje. Sve vreme rade suprotno interesima Novog Sada i njegovih građana i nisu položili nijedan ispit. Zato je 2. juna za građane izbor lak, postojimo mi, udružena opozicija ili postoje oni", istakao je kandidat za odbornika u Skupštini grada Novog Sada dr Veljko Krstonošić na predstavljanju kandidata ujedinjene opozicije.

Krstonošić je pozvao Novosađane i Novosađanke da glasom za broj 11 podrže listu udružene opozicije koja će se, kako je poručio, boriti za poboljšanje kvaliteta života u Novom Sadu, a pred građane izlazi svojim imenima i prezimenima i svojim biografijama, ne sakrivajući se ni iza koga.

Komentari (0)

Srbija